Udka z serem pleśniowym

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Poznaj mój przepis na szybkie danie z udek kurczaka, otulonych aromatycznym boczkiem, który sprawia, że mięso jest pyszne i soczyste. Z pewnością polubisz przepis na udka kurczaka, ponieważ mięso przygotowane według tego przepisu jest bardzo smaczne, a samo przygotowanie potrawy proste. Cała rodzina będzie zadowolona z dania.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 8 udek kurczaka
    • 1 ser pleśniowy
    • 1 słoik pomidorów suszonych
    • 16 pasków boczku parzonego
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Udziec

Udka z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, wyjmuję kości, zdejmuję skórę i rozbijam. Doprawiam solą.
  • farsz 2. Ser pleśniowy kroję w słupki, pomidory odlewam z zalewy. Na każdym kawałku mięsa układam po słupku sera oraz kilka pomidorów
  • 3. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
    Układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
  • udka 4. Danie gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować