Roladki z serem pleśniowym

5 (185 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne i mocno aromatyczne roladki schabowe wypełnione po brzegi serem z niebieską pleśnią. Jak dla mnie to strzał w dziesiątkę zrobiłam je na rodzinny obiad i rodzinka domaga się kolejnych :)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych
    100 g sera z niebieską pleśnią
    op. przyprawy do wieprzowiny
    vegeta
    olej
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Roladki z serem pleśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab umyć i rozbić delikatnie aby nie poszarpać mięsa. Ser pokroić podłużnie na małe części, następnie poukładać na roladkach.
  • 2. Mięso zwinąć, oprószyć przyprawą do wieprzowiny, vegetą i obsmażyć na oleju na złoty kolor.
  • 3. Obsmażone roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Sery Ser pleśniowy Wieprzowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować