Kurczak w chrupiącej panierce

4.43 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pikantne piersi kurczaka w chrupiącej panierce z dodatkiem papryki i czosnku.

Składniki:

  • 3 piersi kurczaka
    Marynata:
    500 ml maślanki
    ½ łyżeczki soli
    ½ łyżeczki pieprzy cayenne lub chilli
    Panierka:
    2 szklanki mąki
    1 łyżeczka soli
    ½ łyżeczki pieprzu
    ½ łyżeczki pierzy cayenne lub chilli
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    ½ łyżeczki czosnku granulowanego
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.43 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kurczak w chrupiącej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak w chrupiącej panierce 1. Piersi kurczaka kroimy w paski. W misce łączymy ze sobą maślankę, sól i pieprz cayenne, dodajmy kurczaka. Mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 60 minut. Po upływie tego czasu wyjmujemy kurczaka z marynaty. W drugiej misce łączymy ze sobą składniki na panierkę, do której dodajemy 5 łyżek marynaty. Dobrze mieszamy aż pojawią się grudki. W tak przygotowanej panierce obtaczamy pokrojone w paski piersi kurczaka. Smażymy na głębokim oleju do zarumienienia. Gotowe
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Pieprz Słodka papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować