Ryba w chrupiącej panierce

  • wyświetlono: 16084 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Filety ryby w chrupiącej panierce z dodatkiem aromatycznych ziół.

MonaLiza

Składniki

2 filety morskiej ryby
80 g mąki ziemniaczanej
100 g mąki pszennej
5 g sody oczyszczonej
1 łyżeczka soku z cytryny
woda gazowana
½ łyżeczki suszonej bazylii
½ łyżeczki suszonej pietruszki
szczypta majeranku, kurkumy, oregano i tymianku
½ łyżeczki soli
pieprz do smaku
natka pietruszki
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba w chrupiącej panierce

  • Ryba w chrupiącej panierce 1. W misce łączymy ze sobą mąkę ziemniaczaną, pszenną, sodę i zioła. Dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz. Mieszając powoli wlewamy wodę gazowaną do uzyskania konsystencji śmietany. Odstawiamy na 15 minut. Następnie maczamy filety ryby w cieście. Smażymy na oleju do zarumienienia. Posypujemy natką pietruszki. Gotowe.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzurybadania_dla_urodybazyliapietruszkaprzyprawychrupiąca panierka

Komentarze

Podobne przepisy

Kurczak w chrupiącej panierce

Dodane przez: Dorota21

Kurczak w chrupiącej panierce

przepis wyszukany w książce kucharskiej...

Ryba w ziołowej panierce

Dodane przez: Skotka

Ryba w ziołowej panierce

Smaczna, pachnąca latem. Podaję...

kotleciki z ziemniaczkami i ogórkami w musztardzie

Dodane przez: eva3075

KOTLETY DROBIOWE W CHRUPIĄCEJ PANIERCE

Kiedy je zrobiłam po raz pierwszy...

schabowy

Dodane przez: marta625

Schabowy w chrupiącej panierce

Tradycyjny kotlet w nieoczywistej...

Pałeczki w chrupiącej panierce

Dodane przez: agus11013

Pałeczki z kurczaka w chrupiącej panierce

Pałeczki są chrupiące i soczyste...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE