REKLAMA

Ryba w chrupiącej panierce

wyświetlono: 19535 | dodany do książki kucharskiej: 10 | polecenia: 0

Filety ryby w chrupiącej panierce z dodatkiem aromatycznych ziół.

opublikowany: 22.03.2015
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • 2 filety morskiej ryby
    80 g mąki ziemniaczanej
    100 g mąki pszennej
    5 g sody oczyszczonej
    1 łyżeczka soku z cytryny
    woda gazowana
    ½ łyżeczki suszonej bazylii
    ½ łyżeczki suszonej pietruszki
    szczypta majeranku, kurkumy, oregano i tymianku
    ½ łyżeczki soli
    pieprz do smaku
    natka pietruszki
    olej do smażenia

Ocena:

(średnia 4.5 z 179 głosów)

Sposób przygotowania:

  • Ryba w chrupiącej panierce 1. W misce łączymy ze sobą mąkę ziemniaczaną, pszenną, sodę i zioła. Dodajemy sok z cytryny, sól, pieprz. Mieszając powoli wlewamy wodę gazowaną do uzyskania konsystencji śmietany. Odstawiamy na 15 minut. Następnie maczamy filety ryby w cieście. Smażymy na oleju do zarumienienia. Posypujemy natką pietruszki. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Lipcowadziewczyna IMG_20200825_161026_350

Kurczak w chrupiącej panierce

Pikantne piersi kurczaka w chrupiącej panierce z dodatkiem papryki i czosnku.

kategoria: Dania główne opublikowany: 20.06.2015 | wyświetlono: 23539 Książki kucharskie: 13 | Polecenia: 0
Dodane przez: MonikaW MonikaW

Schabowe w chrupiącej panierce

Pyszna odmiana tradycyjnych niedzielnych kotletów. Moja rodzina bardzo je polubiła.

kategoria: Dania główne kotlety schabowy opublikowany: 07.09.2016 | wyświetlono: 1909 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE