PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Udka pieczone z porami i pieczarkamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0001/55/b4469735ed9039366a789c117f9151c6719a8727.jpeg672634http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/udka-pieczone-z-porami-i-pieczarkami-2
● 2 pory
● 1/2 kg pieczarek
● 1/2 kg ryżu
● 3 udka z kurczaka
● 1/2 l bulionu drobiowego
● przyprawa do kurczaka
Sposób przygotowania przepisu:
Udka pieczone z porami i pieczarkami
1.
Ryż płuczemy, wsypujemy
do naczynia żaroodpornego.
Pory i pieczarki oczyszczamy
i kroimy
w plasterki.
Układamy warstwami na ryżu.
2.
Udka myjemy, osuszamy
i przekrawamy na pół. Oprószamy
przyprawą. Układamy na
porach i pieczarkach. Wlewamy
bulion. Pieczemy pod przykryciem
ok. 50 minut w piekarniku
rozgrzanym do temperatury
ok. 200 °C. Następnie
zdejmujemy pokrywkę i pieczemy
jeszcze ok. 20 minut, aż
skórka się zrumieni.
Komentarze