Udka pieczone z cebulą i pieczarkami

4.49 (194 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Smaczny pomysł na szybki obiad z dosłownie kilku składników. Danie nie jest zbyt kaloryczne, więc nadaje się dla osób dbających o linię.

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka
    2 cebule
    300 g pieczarek
    papryka ostra w proszku
    oregano suszone
    sól, pieprz
    1 łyżka oleju rzepakowego
    suszony rozmaryn
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone z cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka pieczone z cebulą i pieczarkami 1. Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć udka olejem i dokładnie posypać przyprawami. W czasie gdy będziemy przygotowywać pieczarki i cebule mięso się zamarynuje
  • Udka pieczone z cebulą i pieczarkami 2. Pieczarki oczyścić i pokroić ćwiartki. Cebulę obrać i pokroić w piórka.
  • Udka pieczone z cebulą i pieczarkami 3. Pieczarki i cebulę wymieszać z mięsem i przyprawami. Piec w 180 st przez 45 minut pod przykryciem, następnie odkryć i przełączyć piekarnik na funkcje grilla , piec jeszcze 15 minut, aż udka się zrumienią. Podawać z ziemniakami, ryżem lub z "czym kto lubi" Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Pieczarki Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (176 ocen)

UDKA PIECZONE Z PIECZARKAMI

To może cię zainteresować