Udka pieczone w cebuli i ziołach

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty, pomysł na aromatyczne, pachnące udka z chrupiącą skórką,

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka
    3 cebule
    2 ząbki czosnku
    1/2 łyżki majeranku
    listki z gałązki rozmarynu
    listki z gałązki rozmarynu
    1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
    ostra mielona papryka
    1 łyżka sosu sojowego
    1 łyżka oleju rzepakowego
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka pieczone w cebuli i ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w piórka, dodać do niej sos sojowy, olej i wszystkie przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać. Udka umyć i osuszyć. Następnie dokładnie pokryć marynatą z cebuli i odstawić na 30 min. Piec w naczyniu żaroodpornym w 180 st C, Przez pierwsze pół godziny piec pod przykryciem, następnie odkryć udka, przełączyć na funkcję grilla i piec jeszcze 15 minut aż będą miały piękną brązową skórkę. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować