Udka nadziewane kiszoną kapustą, pieczarkami i czerwoną papryką

  • wyświetlono: 182 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Wyjątkowa propozycja na nadzienie udek.

ankad21
  • 6 porcje
  • 60min
  • Łatwy

Składniki

6 udek z kurczaka
20 dag pieczarek
20 dag kiszonej kapusty
1 cebula
1 czerwona papryka
oliwa
wegeta
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Udka nadziewane kiszoną kapustą, pieczarkami i czerwoną papryką

  • 1. Z udek wyciągnąć kości, oprószyć wegetą. Schłodzić w lodówce ok 20 min.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Zeszklić na oliwie.
  • 3. Pieczarki umyć, pokroić w kosteczkę i dodać do cebuli.
  • 4. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić drobno i dodać do pieczarek.
  • 5. Dodać kapustę, smażyć ok 15 min.
  • 6. Tak przygotowanym farszem nadziewać udka, dokładnie zawijać i spinać wykałaczkami w razie potrzeby.
  • 7. Piec w 180 stopniach ok 45 min.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kiszona kapustaudka nadziewane

Komentarze

Podobne przepisy

Czerwona kapusta

Dodane przez: AnetaJ

Czerwona kapusta duszona

960 Czerwona kapusta duszona to...

Fuczki

Dodane przez: MagdalenaS

Fuczki , placki z kiszonej kapusty

Fuczki czyli placki z kiszonej...

Czerwona kapusta z marchewką i koperkiem.

Dodane przez: BABECZKA 35

Czerwona kapusta z marchewką i koperkiem

Jako dodatek do drugiego dania...

Strogonow drobiowy z pieczarkami i marynowaną papryką

Dodane przez: Jola1977-1977

Strogonow drobiowy z pieczarkami i marynowaną...

Tak przygotowany strogonow ma wyjątkowy...

Czosnkowa kapusta kiszona z selerem naciowym i rzeżuchą

Dodane przez: JustKuchcik

Czosnkowa kapusta kiszona z selerem naciowym...

Kapusta kiszona na ciepło ze sporą...

roladki

Dodane przez: elapolo

Roladki drobiowe nadziewane pieczarkami i...

To popisowe danie które jest na...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE