Udka na ryżu z majonezem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybki obiad 2w1 .Pyszne ,soczyste mięso plus ryż na majonezie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3-4 udka
    2 woreczki ryżu ( 200 g )
    2 szklanki wody
    sól ziołowa
    pieprz
    przyprawa do kurczaka
    1 łyżeczka kurkumy
    4 -5 łyżek majonezu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Udka na ryżu z majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka umyć , oczyścić i wysuszyć. Posypać przyprawą do kurczaka,solą i pieprzem Dodać majonez .Tak zamarynowane mięso włoży do lodówki i najlepiej zostawić na całą noc .
  • 2. Do naczynia żaroodpornego wsypać ryż.Pospać kurkuma .Doprawić ewentualnie solą .Ułożyć mięso ,zalać wodą ,przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 1 godziny .

Porady

Jeśli ryż będzie wydawał nam się za twardy po upływie podanego czasu ,to możemy dolać pół szklanki wody . Ryż będzie smaczniejszy ,jeśli mięso będzie dobrze zamarynowane.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować