REKLAMA

Udka z majonezem

wyświetlono: 1279 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

:-) Gorąco polecam (-:

opublikowany: 10.01.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 5 osób
  • 1 min

Składniki:

  • 5 - 6 udek z kurczaka
    4 łyżki majonezu
    2 łyżki keczupu
    vegeta
    przyprawa do kurczaka
    bułka tarta
    olej
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 4.5 z 162 głosów)

Sposób przygotowania:

Sposób przygotowania:

  • Udka z majonezem 1. Udka natrzeć solą zmieszaną z pieprzem, vegetą i przyprawą do kurczaka, pozostawić na ok. 1 godz. w chłodnym miejscu. Blaszkę wysmarować olejem, ułożyć udka. Majonez doprawić keczupem i nałożyć niewielką ilość na każde udko. Wierzch posypać bułką tartą. Przykryć folią aluminiową i piec w piekarniku. Gdy udka staną się miękkie, zdjąć folię i piec do czasu zrumienienia mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Konto nieaktywne

Babka z majonezem

Jakże ona miękka

kategoria: babki Desery majonez opublikowany: 20.11.2013 | wyświetlono: 3744 Książki kucharskie: 5 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE