Udka kurczaka z bananami i ryżem

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Propozycja dla wszystkich, którzy lubią mięso ze słodkimi dodatkami.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 udek
    1 cebula
    20 dag. ryżu (2 woreczki)
    2 łyżeczki curry
    2 banany
    4 szkl. wywaru drobiowego
    Sól, pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Udka kurczaka z bananami i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka kurczaka natrzeć pieprzem i solą, następnie przesmażyć na złoto na oleju i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na patelni na której wcześniej smażyliśmy kurczaka. Gdy cebula się zeszkli dodać surowy ryż, a potem curry, Smażyć chwilę, cały czas mieszając. Banany obrać i pokroić w grubsze plasterki. Dołożyć do ryżu i wymieszać. Przyprawić delikatnie solą i pieprzem. Chwilę przesmażyć.
  • 2. Następnie ryż z patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego, wymieszać z udkami i zalać wywarem drobiowym. Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 45 minut. Przed końcem można zdjąć przykrywkę, aby kurczaka bardziej zrumienić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.78 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Udka z ryżem i warzywami

To może cię zainteresować