Udka faszerowane ryżem

4.5 (199 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Każdy kto ich smakuje jest zdziwiony, że nie ma w nich kości, co czyni je łakomym kąskiem dla każdego głodomora.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 2 kg udek z kurczaka (pałek),
    - 1 woreczek ryżu,
    - łyżka koncentratu pomidorowego,
    - 1 papryka czerwona,
    - 2 jajka,
    - 2 ząbki czosnku,
    - 1/2 łyżki papryki ostrej.
Wystaw ocenę:

4.5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Udka faszerowane ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z udek zdejmujemy skóry, w kostce łamiemy kość, ma być połączona razem ze skórą. Z pozostałej części kości zdejmujemy mięso i tniemy blenderem (nie mielimy). Ryż gotujemy na miękko, paprykę bardzo drobno siekamy, łączymy z ryżem, wciskamy czosnek, solimy, pieprzymy, dodajemy koncentrat oraz mięso z udek, wbijamy jajka, mieszamy aby składniki się połączymy. Nadziewamy skóry, układamy na blasze, posypujemy papryką i delikatnie solimy, pieczemy 40 min. w temp. 160 stopni.

Porady

Jeśli nie mamy blendera pierś można zmielić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować