Twarogowe bułeczki drożdżowe

5 (2 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Coś słodkiego do kawy :)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g mąki
    250 g sera białego
    2 jajka
    50 g drożdży
    1/2 szklanki mleka
    3 łyżki cukru
    ulubione owoce lub marmolada
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Bułeczki drożdżowe

Twarogowe bułeczki drożdżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Drożdże wymieszać z mlekiem i łyżeczką cukru. Do miski wsypać mąkę, dodać przeciśnięty przez praskę ser oraz wyrośnięty zaczym. Jajka ubić z cukrem i dodać do pozostałych składników, dokładnie wymieszać z na jednolite ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wrośnięte ciasto rozwałkować, podzielić na kwadraty, na każdy nakładać po łyżce jagód i sklejać bułeczki. Wstawić do ziemnego piekarnika i ustawić temperaturę 180 stopni. Piec do zrumienienia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drożdże Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować