Tuńczykowa sałatka z makaronem ryżowym

4.5 (193 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolorowo, szybko, smacznie a przede wszystkim zdrowo - tak jak lubimy najbardziej. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100g makaronu ryżowego
     2 pomidory
    1 mała puszka kukurydzy
     Połowa zielonego ogorka
    Szczypiorek
    Tunczyk w sosie własnym
     Sól, pieprz, czosnek i trochę oliwy
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Tuńczykowa sałatka z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia.
    Tuńczyka i kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Pomidory i ogórka kroimy w kostkę.
    Szczypiorek siekamy.
    Wszystkie składniki wrzucamy do większej miski, dodajemy przyprawy i mieszamy. Można zamiast oliwy dać majonez. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron ryżowy Sałata Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować