Truskawkowa radość

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Nie ma nic lepszego jak ciasto truskawkowe do kawy w dni upalne.

  • 40 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 galaretki czerwone
    • 2 galaretki pomarańczowe
    • 2 galaretki zielone
    • 2 galaretki żółte
    • 4 serki homogenizowane truskawkowe
    • 2 śmietany 36 % 200 g
    • ½ szk. cukru pudru
    • Serek śmietankowy 500 g
    • Opakowanie biszkoptów
    • Czekolada mleczna
    • ½ kg truskawek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki

Truskawkowa radość - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • biszkopty 1. Biszkopty układamy na dnie tortownicy 24/24
  • galaretki 2. Galaretki każdy kolor w osobnym naczyniu rozpuszczamy w 1 ½ szk. wody gorącej, studzimy i odstawiamy do lodówki .
  • serki 3. Czerwoną galaretkę miksujemy z serkami homogenizowanymi, gdy masa trochę stężeje wlewamy na biszkopty.
  • truskawki 4. Na masie układamy truskawki.
  • galaretka 5. Po między truskawkami robimy kleksy z galaretki zielonej.
  • masa 6. 6. Serek śmietankowy miksujemy ze śmietaną i cukrem pudrem.
  • masa 7. 7. Dodajemy pokruszoną czekoladę, delikatnie mieszamy.
  • masa 8. Wykładamy masę na truskawki.
  • truskawki 9. Wierzch ciasta dekorujemy truskawkami.
  • galaretki 10. Na koniec fantazyjnie układamy galaretkę.
  • ciasto 11. Chłodzimy 2 godziny.
    Ciasto gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować