Truskawkowa radość - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ubić białka na sztywno dodając cukier waniliowy i cukier. Następnie po jednym zółtku dodawać ( zmniejszając obroty) chwile miksując. Na koniec dodać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać drewnianą łyżką dodając olej. Piec 30 min w 200 st. Galaretkę rozpuścic w 1,5 szkl wody i odstawić do ostudzenia.
2. Po ostudzeniu biszkopta przekroić na 3 części.
3. Śmietanki wlać do miseczki dodać śmietanfixy i cukier puder. Miksować aż masa zrobi się gęsta. Masę podzielić na 3 części, do jednej dodać pokrojone w kosteczkę banany i truskawki, a do drugiej pokrojoną w kosteczkę galaretkę.
4. Biszkopty nasączyć sokiem, wyłożyć kolejno masy z owocami a na sam koniec obtoczyć pozostałą masą torta i udekorować według uznania.
Komentarze