Truskawkowa radość

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Tort z owocami

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:

    8 jajek
    1 cukier wanioliowy
    3/4 szkl cukru
    1 łyżka oleju
    Pół płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szkl maki

    Krem:

    2 śmietanki 30 % po 500 ml
    2 łyżki cukru pudru
    5 śmietanfixów


    Dodatkowo :
    2 banany
    3 opakowania truskawek
    1 opakowanie borówek
    opakowanie białej polewy i czekoladowej
    galaretkę

    Tortownica 26 cm
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Truskawkowa radość - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ubić białka na sztywno dodając cukier waniliowy i cukier. Następnie po jednym zółtku dodawać ( zmniejszając obroty) chwile miksując. Na koniec dodać przesianą przez sitko mąkę z proszkiem i delikatnie mieszać drewnianą łyżką dodając olej. Piec 30 min w 200 st. Galaretkę rozpuścic w 1,5 szkl wody i odstawić do ostudzenia.

    2. Po ostudzeniu biszkopta przekroić na 3 części.

    3. Śmietanki wlać do miseczki dodać śmietanfixy i cukier puder. Miksować aż masa zrobi się gęsta. Masę podzielić na 3 części, do jednej dodać pokrojone w kosteczkę banany i truskawki, a do drugiej pokrojoną w kosteczkę galaretkę.

    4. Biszkopty nasączyć sokiem, wyłożyć kolejno masy z owocami a na sam koniec obtoczyć pozostałą masą torta i udekorować według uznania.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować