Truskawki na kokosowym talerzyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno a pod koniec partiami dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe i płatki migdałowe i delikatnie wymieszać.
2.Na papierze do pieczenia układać cienkie krążki masy. Piec w 190 stopniach około 15-20 minut.
3.Kawałeczek czekolady zetrzeć na wiórki. Resztę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce na mniejszej mocy i rozsmarować na spodzie każdego krążka. Poczekać chwilkę aż czekolada zastygnie.
4.Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i nałożyć na krążki po stronie czekolady
5.Ułożyć pokrojone wzdłuż truskawki w formę kwiatków. Na środku udekorować stokrotką. Posypać wiórkami czekoladowymi lub inną czekoladową posypką.
Komentarze