Truskawki na kokosowym talerzyku

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Wymyśliłam, zrobiłam, zjadłam i... pomyślałam "aaaa, tego powinni zabronić!". Ale po cichutku powiem - polecam. :)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - białka: 3 sztuki
    - cukier: 0.5 szklanki
    - kokos: 0.5 szklanki
    - migdały w płatkach: 2 łyżki

    - twaróg (do wyboru trzykrotnie mielony, homogenizowany, mascarpone, itp): 5 łyżek
    - cukier puder: 2 łyżki
    - czekolada gorzka: 1 sztuka

    - truskawki: 10 sztuk
    - strokrotki: 10 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawki na kokosowym talerzyku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno a pod koniec partiami dodawać cukier. Dodać wiórki kokosowe i płatki migdałowe i delikatnie wymieszać.
  • 2. Na papierze do pieczenia układać cienkie krążki masy. Piec w 190 stopniach około 15-20 minut.
  • 3. Kawałeczek czekolady zetrzeć na wiórki. Resztę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce na mniejszej mocy i rozsmarować na spodzie każdego krążka. Poczekać chwilkę aż czekolada zastygnie.
  • 4. Twaróg wymieszać z cukrem pudrem i nałożyć na krążki po stronie czekolady
  • 5. Ułożyć pokrojone wzdłuż truskawki w formę kwiatków. Na środku udekorować stokrotką. Posypać wiórkami czekoladowymi lub inną czekoladową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia Impreza Piknik Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować