Tortoletki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Przepis przesłała Brygida Kłos

  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - mąka: 18 dekagramów
    - cukier: 18 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka

    - jajka: 6 sztuk
    - mąka: 17 dekagramów
    - cukier: 18 dekagramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - kakao: 2 łyżki

    - budyń: 2 sztuki
    - masło: 1 sztuka
    - mleko: 0.5 sztuki
    - cukier: 4 łyżki
    - czekolada biała i czarna: 1 sztuka
    - wiórki kokosowe: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Tortoletki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto I: jajka ubijamy z cukrem. Dodajemy mąkę, proszek, mieszamy. Pieczemy 30 minut w 180 °C. Tak samo, tylko z kakao, robimy ciasto II.
  • 2. Na mleku z cukrem gotujemy budynie, studzimy. Miękkie masło miksujemy, dodajemy budyń.
  • 3. Ciasta przekrawamy na pół. Literatką wykrawamy kółka. Na białe nakładamy krem, dociskamy czarnymi. Tortoletki smarujemy dookoła kremem i obtaczamy we wiórkach. Dekorujemy roztopioną czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Jajka Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować