Tort kokosowy z mascarpone

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Tort zrobiliśmy wspólnie z córka na moje urodziny, szybki i łatwy do zrobienia.

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Biszkopt.

    5 jajek
    ¾ szklanki cukru
    ¾ szklanki mąki tortowej
    ¼ szklanki mąki ziemniaczanej

    Masa
    500ml śmietany 30%
    250 ml serka mascarpone
    3 łyżeczki cukru pudru
    2 opakowania fix

    Dekoracja
    Wiórki kokosowe
    Dżem wiśniowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Tort kokosowy z mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt.
    Białka oddzielamy od żółtka
    Białka ubić na sztywno dodać stopniowo cukier
    Później obie mąki delikatnie wymieszać
    Wylać na blachę
    Piec 25minut w 180°

    Masa.

    Schłodzoną śmietankę ubić dodać cukier puder,
    Na koniec serek mascarpone.

    Biszkopt przekroić na 3 płaty
    Posmarować dżemem na to masa
    I tak robić z każdym
    Na koniec udekorować wiórkami
    Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tort kokosowy z pomarańczami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tort kokosowy z pomarańczami

anik9 Jednym słowem - pyszny:) 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować