Tort jajeczny z pieczarkami i mozzarellą

4.5 (149 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszny :)

Składniki:

  • 5 dużych kurzych jaj
    9 dużych pieczarek wraz z trzonkami
    200g startej mozzarelli
    1 średnia cebula
    drobno,posiekana natka pietruszki
    pół pomidora,pokrojonego w ósemki (5 kawałków)
    olej do smażenia
    sól,świeżo mielony pieprz wg.uznania
    patelnia o średnicy spodu 17cm
Wystaw ocenę:

4.5 (149 ocen)

Zobacz również:

Torty Jajko Przystawki Przekąski

Tort jajeczny z pieczarkami i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczone i obrane pieczarki kroimy w paseczki,cebulę drobno siekamy.
    Całość,doprawiamy solą,pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju do odparowania płynu-odstawiamy.
  • 2. Każde jajko rozmącamy w osobnym naczyniu z odrobiną soli i posiekanej natki pietruszki.
    Smażymy jak naleśniki z obu stron,odsączamy na ręczniku papierowym.
  • 3. Na blaszce,układamy jeden placek jajeczny,na niego wykładamy porcję pieczarek,na nie rozsypujemy ser i posypujemy natka pietruszki. I tak kolejno robimy z pozostałymi plackami.
  • 4. Torcik,smakuje dobrze na ciepło od razu po przygotowaniu np. z czystym czerwonym barszczykiem, jak i na zimno w formie przystawki :)

Porady

na 5 porcji

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować