Pasztet jajeczny z pieczarkami

4.51 (151 ocen)

Ten przepis najpierw przetestowała moja mama, przyjął się u nas na stałe.

Składniki:

  • 10 jaj ugotowanych na twardo
    2 jajka surowe
    30 dkg pieczarek
    1 duża cebula
    4 łyżki żółtego, startego sera
    pęczek szczypiorku
    3/4 (zn trzy czwarte ) szklanki bułki tartej
    4 łyżki gęstej śmietany
    1-2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.51 (151 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet Ser

Pasztet jajeczny z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce (grube oczka).
    Surowe pieczarki także zetrzeć na tarce, a następnie podsmażyć je na odrobinie oleju.
    Cebulę drobno posiekać i poddusić, aby zmiękła. Połączyć ją potem z pieczarkami.
    Pęczek szczypiorku posiekać.
    Następnie wszystkie składniki wymieszać, doprawić i zapiec w około 200’C , ok. godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jajka Pieczarki Ser żółty Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować