Pasztet jajeczny z pieczarkami

  • wyświetlono: 2213 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 0

Pyszny z chrzanem

unnamed (1)

Składniki


8 jajek ugotowanych na twardo,
2 jajka surowe,
1/2 szklanki gęstej śmietany,
100g startego żółtego sera,
sól,
pieprz,
papryka czerwona,
200g pieczarek,
1 duża cebula,
1 łyżka masła.

Sposób przygotowania przepisu:

Pasztet jajeczny z pieczarkami

  • 1. Pieczarki zetrzyj na talce o grubych oczkach. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej masło i posmaż pieczarki i cebulę.

    Jajka pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera i zmiksuj. Dodaj wcześniej podsmażone pieczarki z cebulą, surowe jajka i przyprawy. Wlej śmietanę i wsyp żółty ser. Delikatnie połącz składniki. Masę przełóż do formy i piecz przez 35-40 minut w temperaturze 190 stopni.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiJajkaPasztet

Komentarze

Podobne przepisy

pasztet jajeczny z porem

Dodane przez: magdzia44448

WIELKANOCNY PASZTET JAJECZNY Z POREM

PYSZNY I SZYBKI W PRZYGOTOWANIU....

Pasztet z pieczarkami

Dodane przez: Ewelina Marcin

Pasztet z pieczarkami

Mięsny pasztet z pieczarkami to...

pasztet jajeczny

Dodane przez: ilka

Pasztet jajeczny

Świetny do chleba nie tylko na...

Pasztet z jajek i pieczarek

Dodane przez: MagdalenaS

Pasztet z jajek i pieczarek

Pasztet z jajek z dużą porcją zieleniny...

Pasztet drobiowy z pieczarkami

Dodane przez: Wędrówki po kuchni

Pasztet drobiowy z pieczarkami

Dobrze dobrane składniki, duża...

Pasztet z soczewicy i pieczarek

Dodane przez: bogusia82

Pasztet z soczewicy i pieczarek

Uwielbiam soczewicę pod każdą postacią,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE