Torcik zachcianka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wykładamy okrągłą formę do pieczenia ( jaką kto ma ) biszkoptami.
2.Rozpuszczamy 2 galaretki cytrynowe w 3 szklanka wrzątku i czekamy aż zacznie tężeć. Do tężejącej dodajemy starte na dużych oczkach jabłka i całość wylewamy na biszkopty. Odstawiamy do lodówki na 10min.
3.Ugotować budyń waniliowy/śmietankowy według przepisu z cukrem.
Masło ucierać z cukrem i stopniowo dodawać schłodzony budyń.
Gotową masę rozprowadzić na stężałe jabłka z galaretką.
4.Kroimy i układamy na masie brzoskwinie. Po czym zalewamy ostygniętą czerwoną galaretką rozpuszczoną w 2 szklankach wrzątku.
Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.
Porady
Najlepiej gdy placek zostanie w lodówce na całą noc
Komentarze