Torcik z jeżynami, borówką i galaretką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Delikatny torcik na biszkoptach z owocami lata-jeżynami i borówką z galaretką to propozycja na ciepły letni podwieczorek czy deser, skuszą się na niego też najmłodsi...pycha!

  • 30 min

Składniki:

  • Tortownica śr 24 cm

    100 g okrągłych biszkoptów
    400 ml śmietanki 30%
    1 łyżka soku z cytryny
    3 czubate łyżki cukru pudru
    1 galaretka agrestowa
    1 galaretka truskawkowa
    20 dag jeżyn
    15 dag borówki
    winogrona zielone
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Torty Desery Wina

Torcik z jeżynami, borówką i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortownicę wykładamy biszkopcikami.Można je lekko nasączyć ponczem -ale niekoniecznie.
    Między biszkopty kładziemy połówki winogrona.
  • 2. Galaretkę agrestową rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody, truskawkową tak jak w przepisie na opakowaniu.Zostawiamy do lekkiego stężenia.
    Śmietanę ubijamy na puszysto z sokiem cytrynowym oraz cukrem pudrem, do masy wlewamy tężejącą galaretkę agrestową.
  • 3. Gotową masę wylewamy na biszkopty, wyrównujemy łyżką
    .Następnie posypujemy suchymi owocami, zalewamy całość tężejącą truskawkową galaretką.
    Wstawiamy na 4 godziny do lodówki.Podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować