Torcik Rafaello

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Jest pyszny i efektowny. Napewno zrobi na każdym wrażenie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka tortowa: 1 szklanka
    - mąka ziemniaczna: 1 łyżka
    - jajka: 4 sztuki
    - ocet: 1 łyżeczka
    - cukier kryształ: 1 szklanka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - biała czekolada: 2 sztuki
    - śnieżka na mleko: 2 sztuki
    - śmietana 18%: 0.5 litra
    - wiórki kokosowe: 25 dekagramów
    - płatki migdałów w opakowaniu: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Torcik rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT: Jajka ubić na sztywną pianę nie przerywając ubijania dodajemy powoli cukier, mąke tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia. Na sam koniec dodać ocet. Biszkopt bieczemy na małej kwadratowej blaszce lub w dużej tortownicy. Pieczemy 40 min w temp 175 °C.
  • 2. MASA: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy już się rozpuści dodajemy śmietanę i razem podgrzewamy mieszając. Wystudzić, gdy już będzie zimna ubijać dodawając powoli dwa opakowania Śnieżki. Na koniec dodać świeże wiórki kokosowe.
  • 3. Biszkopt przekrawamy na 2 części. I układamy na blaszce biszkopt, połowe masy rozsmarowujemy przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy pozostałą masą wierzch i boki. Tak przygotowany torcik posypujemy płatkami migdałółw.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować