Torcik rafaello - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT: Jajka ubić na sztywną pianę nie przerywając ubijania dodajemy powoli cukier, mąke tortową i ziemniaczaną, proszek do pieczenia. Na sam koniec dodać ocet. Biszkopt bieczemy na małej kwadratowej blaszce lub w dużej tortownicy. Pieczemy 40 min w temp 175 °C.
2.MASA: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, gdy już się rozpuści dodajemy śmietanę i razem podgrzewamy mieszając. Wystudzić, gdy już będzie zimna ubijać dodawając powoli dwa opakowania Śnieżki. Na koniec dodać świeże wiórki kokosowe.
3.Biszkopt przekrawamy na 2 części. I układamy na blaszce biszkopt, połowe masy rozsmarowujemy przykrywamy drugim biszkoptem i smarujemy pozostałą masą wierzch i boki. Tak przygotowany torcik posypujemy płatkami migdałółw.
Komentarze