Torcik miętowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.
Białka ubic na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka z proszkiem do pieczenia i miksować 1 min.
Dodac przyprawę do piernika oraz mąkę z olejem, i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wylać na blachę(25x35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. pieczemy 35 min w 180 stopniach.
2.
Składniki mieszamy i wyrabiamy ciasto, wstawiamy do lodówki na 30 min. Później rozwalkujemy ciasto i wkładamy do formy. Pieczemy 20 min w 180 stopniach.
3.
Masa I: Ser, cukier puder, cappuccino wraz z margaryną miksować 20 min.
4.
Masa II: Landrynki rozpuścić w 100 ml gorącej wody.Dodać do tego żelatyne i dodładnie wymieszać.Odstawić do ostygnięcia.
Śnieżki ubić na mleku na sztywno z cukrem dodać tężejącą masę miętową, dokładnie wymieszać.
5.
Ostudzone ciasto piernikowe przekroić na 2 płaty, posmarować masą serową i przykryć ciastem miodowym, posmarować dżemem truskawkowym . Wylać 1/3 masy miętowej i wyłożyć biszkopty, później znowu 1/3 may mietowej i przykryć ciastem piernikowym. Resztę masy łyłóżyć na placek i polać polewą.Wstawić do lodówki na noc.
Komentarze