Ciasto migdałowo-kokosowe

4.5 (200 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Smaczne ciasto do kawy:))

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    2 czubate szkl. mąki tortowej
    3/4 szkl. cukru
    200g margaryny
    5 żółtek
    4 łyżki śmietany 18%
    1op. cukru waniliowego 30g
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa truskawkowa:
    2 dżemy truskawkowe 390g
    1op. galaretki truskawkowej

    Ciasto kokosowe:
    1op. cukru waniliowego 30g
    4 łyżki cukru
    5 białek
    150g wiórek kokosowych
    3 łyżeczki mąki ziemniaczanej

    Ciasto migdałowe:
    5 łyżek cukru
    160g zmielonych migdałów
    4 jajka
    3 łyżki mąki tortowej
    2 łyżki bułki tartej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto migdałowo-kokosowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1)CIASTO:Z podanych składników zagnieść ciasto. Wstawić do lodówki na 1 godz.Ciasto wyłożyć do blaszki(25x39cm), piec 10 min.
    2)Dżem zagotować, wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać.Ostudzić.
    3)CIASTO KOKOSOWE: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Wsypać wiórki, mąkę i wymieszać.
    4)CIASTO MIGDAŁOWE: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka, migdały, mąkę i bułkę tartą oraz proszek do pieczenia.Dokładnie wymieszać.
    5)Masę truskawkową wyłożyć na ciasto. Rozsmarować ciasto kokosowe. Wyłożyć ciasto migdałowe.Ciasto piec 45-50 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować