Tołpyga z sosem chrzanowo-koperkowym

4.5 (154 ocen)

Delikatna maślana tołpyga doskonale smakuje z sosem chrzanowo-koperkowym. Idealne danie na piątkowy obiad.

Składniki:

  • 0,5 kilograma tołpygi
    Sól, pieprz
    Przyprawa do ryb
    1 jajko
    Bułka tarta
    Masło klarowane
    Sos chrzanowo-koperkowy:
    0,5 szklanki jogurtu naturalnego
    0,5 szklanki majonezu
    3 łyżki tartego chrzanu
    Pęczek kopru
    Sól, pieprz
    Cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tołpyga z sosem chrzanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy solą, pieprzem i przyprawą do ryby. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Na patelni roztapiamy masło klarowane, smażymy rybę na złoty kolor z obydwu stron. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym, koperek drobno siekamy, dodajemy do sosu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Rybę podajemy polaną sosem z frytkami i ulubioną surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować