Jajka w sosie chrzanowo-koperkowym

4.49 (188 ocen)

  • 60 min

Pyszne i szybkie danie .Czasem mamy dość potraw mięsnych,a to danie nam na pewno posmakuje:)

  • 60 min

Składniki:

  • Jajka 6-8 szt.
    • Koperek 2 pęczki
    • Bulion 700ml
    • przyprawy jak wegeta,pieprz,2 łyżki chrzanu,sól
    • Mąka 1,5 łyżki
    • śmietana 12% 2-3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Jajka w sosie chrzanowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ra8sdd 1. Jajka ugotować na twardo.
    Osobno zrobić sos z bulionu ,zagotować dodać przyprawy,posiekany koperek i chrzan.
    Gdy gotuje się zrobić zaczepkę z mąki i śmietany,wlać do gotującego bulionu,dodać przyprawy i włożyć ugotowane na twardo jajka,zagotować .Doprawić do smaku wg.własnego gustu

    Smacznego życzę!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować