Tofu panierowane w płatkach kukurydzianych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja na bezmięsny obiad. Tofu panierowane w jajku i płatkach kukurydzianych. Przygotowane w formie paluszków. Często gości na naszym stole, bo je uwielbiamy. Takie tofu smakuje nawet zimne jak przekąska. Podałam je z opiekanymi ziemniaczkami i mizerią. Wyszło pysznie.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania tofu wędzonego po 18 dag każde
    2 jajka
    1 szklanka płatków kukurydzianych rozdrobnionych
    czosnek suszony według uznania
    papryka słodka mielona według uznania
    bazylia suszona według uznania
    zioła prowansalskie według uznania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tofu panierowane w płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki kukurydziane rozdrabniamy, można dać do woreczka i rozdrobnić za pomocą wałka do ciasta. Tofu kroimy w paseczki. Jajka roztrzepujemy z przyprawami.
  • 2. Pokrojone tofu zanurzamy w jajku, a następnie w płatkach kukurydzianych. Wstawiamy do lodówki do stężenia na przynajmniej 20 minut.
  • 3. Opanierowane tofu smażymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich storn. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
  • 4. Podajemy z dowolnymi dodatkami. Ja podałam z opiekanymi ziemniaczkami i mizerią z jogurtem naturalnym i koperkiem.

Porady

Porcja dla 4 osób.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tofu

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować