Filety z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych

5 (190 ocen)

Kiedy znudzą się zwykłe filety z kurczaka, warto wypróbować te panierowane w płatkach kukurydzianych. Są chrupiące, smaczne i na pewno zasmakują młodszym i starszym :)

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól, pieprz
    jajko
    mąka
    bułka tarta około 3/4 szklanki
    płatki kukurydziane około 1- 1,5 szklanki
    olej
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Filety z kurczaka panierowane w płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i rozbić na cienkie kotlety przyprawiając solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozdrobnić- najlepiej włożyć je do woreczka i rozbić tłuczkiem do mięsa, ale nie całkiem na proszek. Kotlety maczać w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z płatkami kukurydzianymi. Smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami lub frytkami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować