Tiramisu

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Wspaniały deser dla każdego smakosza słodkości, puszysty i delikatny w smaku, po prostu niebo dla każdego podniebienia.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    50 dkg serka maskarpone
    4 jajka
    2 łyżki kawy rozpuszczalnej
    80 ml likieru amaretto
    2 łyżki kakao
    9 pucharków o pojemności 150 ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Tiramisu

Tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozpuścić w niepełnych 2 szklankach ciepłej wody + cukier 2 płaskie łyżeczki na szklankę wody, dodać likier amaretto i ostudzić.
    Do żółtek wsypać 2 łyżki cukru i utrzeć 15 minut na parze za pomocą miksera na puszystą masę , przestudzić dodać maskarpone i wymieszać za pomocą drewnianej łyżki.
    Białka ubijamy na sztywno stopniowo wsypując pozostały cukier, ubijać przez 3 minuty.
    Ubite białka połączyć z masą maskarpone.
  • 2. Ułożenie od dołu:
    nasączony biszkopt
    masa
    kakao
    nasączony biszkopt
    masa
    kakao
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować