Tęczowa pizza na kalafiorowym spodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kalafiora wypłukać, podzielić na różyczki.
Zblendować drobniutko w rozdrabniaczu.
Włożyć na 5 minut do mikrofalówki, na najwyższej mocy. Przestudzić i dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody.
Do rozdrobnionego kalafiora dodać przyprawy, starty ser żółty oraz jajka i dokładnie wyrobić masę.
Blaszkę 22x32 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Masę kalafiorową rozłożyć w blaszce, wyrównać.
Podpiec 15 minut w 200 stopniach.
Podpieczony spód kalafiorowy posmarować sosem pomidorowym, posypać startym serem.
Brokuła lekko podgotować, kukurydzę odsączyć, papryki i cebulę pokroić w kosteczkę, pomidorki przekroić na połówki.
Warzywa układać obok siebie pasami wzdłuż dłuższego boku blaszki.
Gotową pizzę zapiec kolejne 15 minut w 200 stopniach.
Komentarze