20171202_174404

Justyna Godlewska

Obserwujących: 0

 
Wiadomość
Użytkownik Justyna Godlewska w dniu 01.03.2019 11:08 opublikował przepis:

Zapiekanka z kaszą gryczaną, wątróbką i jabłkami

Lekka zapiekanka z kaszą, drobiową wątróbką, jabłkami, pieczarkami i czerwoną papryką.
Użytkownik Justyna Godlewska w dniu 23.02.2018 12:47 opublikował przepis:

Dorsz pod kruszonką z suszonymi pomidorami

Dorsz z chrupiącą kruszonka z pora, suszonych pomidorów i bułki. Dorsz fantastycznie się upiekł a kruszonka bardzo smacznie się z nim skomponowała.
Użytkownik Justyna Godlewska w dniu 23.02.2018 12:38 opublikował przepis:

Wątróbki drobiowe z warzywami, soczewicą i kaszą jęczmieną

Danie smaczne, zdrowe, syte i bardzo proste w przygotowaniu. Warto wspomnieć tutaj o wartościach odżywczych wątróbki drobiowej albowiem zawiera ona wiele cennych składników. Jest bardzo dobrym żródłem białka, witaminy A, witamin grupy B i żelaza, dodatkowym atutem jest jej niskokaloryczność 100 g wątróbki drobiowej zawiera tylko ok 130 kcal. Danie dodatkowo wzgogaciłam sporą ilością błonnika pokarmowego w postaci soczewicy i otrębów owsianych. Danie jest syte ale nie dostarcza nam dodatkowo niepotrzebnych kalorii.
Użytkownik Justyna Godlewska w dniu 23.02.2018 12:30 opublikował przepis:

Pizza z warzywami na kalafiorowym spodzie

Taka o to wegetariańska pizza na kalafiorowym spodzie zagościła w mojej kuchni. Wzbogaciłam ją takimi dodatkami jak mozzarella, kukurydza, czerwona cebula, papryka konserwowa, brokuł, szczypior i rukoli. Pomysł na taką wersję zrodził się podczas przygotowywania kotletów z kalafiora, kaszy jaglanej i ostrego żółtego sera. Efekt końcowy jak najbardziej pyszny, pizza jest smaczna i lekka w smaku.
Użytkownik Justyna Godlewska w dniu 30.01.2018 16:31 opublikował przepis:

Grillowana cukinia z warzywami

Na imprezę, na spotkanie, na kibicowanie przed telewizorem polecam cukiniowe krążki z warzywnymi dodatkami. Jest smacznie, jest zdrowo i kolorowo.
Użytkownik Justyna Godlewska w dniu 30.01.2018 16:20 opublikował przepis:

Krem z kukurydzy z karmelizowanym makaronem marchewkowym

Banalnie prosty w przygotowaniu krem z kukurydzy. Taki kremik to gratka dla fanów amerykańskiego ziarna, delikatna i aksamitna, słodka w smaku z lekką nutą pikanterii. Smak dodatkowo wzbogaciłam karmelizowanym makaronem z marchewki, to się nazywa słodycz :-)

Użytkownik Justyna Godlewska w dniu 30.01.2018 16:10 opublikował przepis:

Curry z bakłażana i ciecierzycy

Curry z bakłażana cieszy się ogromną popularnością w mojej kuchni od kilku lat. Jest przepyszne, lekko pikantne i aksamitne w smaku.

To może cię zainteresować