Danie smaczne, zdrowe, syte i bardzo proste w przygotowaniu. Warto wspomnieć tutaj o wartościach odżywczych wątróbki drobiowej albowiem zawiera ona wiele cennych składników. Jest bardzo dobrym żródłem białka, witaminy A, witamin grupy B i żelaza, dodatkowym atutem jest jej niskokaloryczność 100 g wątróbki drobiowej zawiera tylko ok 130 kcal. Danie dodatkowo wzgogaciłam sporą ilością błonnika pokarmowego w postaci soczewicy i otrębów owsianych. Danie jest syte ale nie dostarcza nam dodatkowo niepotrzebnych kalorii.
Użytkownik
Justyna Godlewska
w dniu 23.02.2018 12:30 opublikował przepis:
Taka o to wegetariańska pizza na kalafiorowym spodzie zagościła w mojej kuchni. Wzbogaciłam ją takimi dodatkami jak mozzarella, kukurydza, czerwona cebula, papryka konserwowa, brokuł, szczypior i rukoli. Pomysł na taką wersję zrodził się podczas przygotowywania kotletów z kalafiora, kaszy jaglanej i ostrego żółtego sera. Efekt końcowy jak najbardziej pyszny, pizza jest smaczna i lekka w smaku.
Użytkownik
Justyna Godlewska
w dniu 30.01.2018 16:31 opublikował przepis:
Banalnie prosty w przygotowaniu krem z kukurydzy. Taki kremik to gratka dla fanów amerykańskiego ziarna, delikatna i aksamitna, słodka w smaku z lekką nutą pikanterii. Smak dodatkowo wzbogaciłam karmelizowanym makaronem z marchewki, to się nazywa słodycz :-)
Użytkownik
Justyna Godlewska
w dniu 30.01.2018 16:10 opublikował przepis:
Ostatnio skomentowane
Mięciutka łopatka w sosie cebulowym z lubczykiem