• 35 min

Super przystawka dla fanów surowej wołowiny

  • 35 min

Składniki:

  • 60 dag zmielonego mięsa wołowego ,
    5 ogórków konserwowych,
    3 cebule ,
    Pieprz czarny mielony, sól, papryka słodka do smaku ,
    3 łyżeczki musztardy,
    2 łyżki oleju ,
    Por zielona część
    6 żółtek,
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Do 60 dag mięsa mielonego wołowego ( ja kupuje mięso gotowe już zmielone i przyprawione) dodajemy 4 żółtka ( jajka wcześniej sparzyć) musztardę i olej i doprawiamy . 2. Z doprawionego mięsa formujemy kulki , robimy wgłębienie do którego wkładamy żółtko.
    3.Tak przygotowany tatar układamy na półmisku, dekorujemy cebulą i ogórkami konserwowymi pokrojonymi w kostkę i porą.
    4. Żółtka posypujemy słodką papryką.

    Na pierwszym zdjęciu jedne porcje tatara są z żółtkiem drugie bez a to z tego powodu, że nie wszyscy w Mojej rodzinie lubią żółtko na wierzchu tatara.
    Na drugim zdjęciu żółtka dodane są do masy mięsnej.

Porady

Kulki tatara dobrze jest formować jeżeli ręce posmarujemy olejem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Olej Pieprz Sól Wołowina Żółtko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować