Tatar wołowy

0 (0 ocen)

razem z mężem uwielbiamy

Składniki:

  • 300 gram polędwicy wołowej
    1 mała cebula
    2 średnie ogórki kiszone
    pieprz czarny świeżo mielony do smaku
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki maggi w płynie
    2 żółtka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Przystawki

Tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwicę oczyścić z błonek a następnie zmielić w maszynce od mięsa lub posiekać bardzo drobno ostrym nożem. Cebulę obrać i razem z ogórkami pokroić w drobną kostkę. Mięso dokładnie wymieszać z oliwą z oliwek i maggi w płynie oraz pieprzem czarnym do smaku. Na talerzu ułożyć dekoracyjnie doprawione mięso, pokrojoną cebulę i ogórki kiszone. Żółtka podać osobno na przykład w kieliszku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wołowina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować