Tatar wołowy

4.51 (175 ocen)

  • 30 min

Ładnie wyglądający tatarowy torcik

  • 30 min

Składniki:

  • Ligawa wołowa - miałam ok 40 dag, średnia cebula, 3 - 4 małe ogórki kiszone, żółtko, dobrej jakosci olej, sól, pieprz, kilka kropel maggi, zimna woda 2 łyżki, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tatar wołowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zmielonego mięsa dodałam 3 łyżki oleju, 2 łyżki wody, Doprawiłam solą, pieprzem i kilkoma kroplami maggi - wymieszałam. W ramce układałam warstwami : mięso, cebula drobno pokrojona w kostkę, którą wcześniej sparzyłam wrzątkiem i przepłukałam zimną wodą, druga warstwa mięsa, warstwa drobno pokrojonych w kostkę ogórków kiszonych, wierzch - warstwa mięsa z żółtkiem oprószonym papryką
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować