Tatar wołowy

  • wyświetlono: 1251 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ładnie wyglądający tatarowy torcik

  • 30min

Składniki

Ligawa wołowa - miałam ok 40 dag, średnia cebula, 3 - 4 małe ogórki kiszone, żółtko, dobrej jakosci olej, sól, pieprz, kilka kropel maggi, zimna woda 2 łyżki, sól, pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Tatar wołowy

  • 1. Do zmielonego mięsa dodałam 3 łyżki oleju, 2 łyżki wody, Doprawiłam solą, pieprzem i kilkoma kroplami maggi - wymieszałam. W ramce układałam warstwami : mięso, cebula drobno pokrojona w kostkę, którą wcześniej sparzyłam wrzątkiem i przepłukałam zimną wodą, druga warstwa mięsa, warstwa drobno pokrojonych w kostkę ogórków kiszonych, wierzch - warstwa mięsa z żółtkiem oprószonym papryką

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

tatar wołowy

Dodane przez: BonAppetitMalgorzata

Tatar wołowy - król przystawek

Dawniej król PRLowskiego stołu...

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Dodane przez: Czarek

Tatar wołowy (befsztyk tatarski)

Bardzo dobry jako zakąska do procentów...

tatar

Dodane przez: bieniaszka

Tatar wołowy

Ze świeżym chlebkiem smakuje wybornie....

Tatar wołowy.

Dodane przez: Konto nieaktywne

Tatar wołowy .

Moja rodzinka przepada za tym daniem...

tatar

Dodane przez: lexi27

Tatar wołowy z żółtkiem

Chyba każdy zna tą prostą, ale...

tatar

Dodane przez: alamakoota

Tatar wołowy na bagietce.

Jest to danie pyszne, szybkie i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE