Tarta żytnio - kukurydziania "BOGACTWO WITAMIN"

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

pyszna apetyczna zdrowa pięknie wygląda dla każdego

  • 50 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    1 1/2 szkl. mąki żytniej
    1 szkl.mąki kukurydzianej
    100g masła
    100 ml jogurtu naturalnego
    1 jajko
    łyżeczka proszku do pieczenia
    tymianek, oregano bazylia -po1/2 łyżeczki

    Farsz:
    szpinak mrożony 200g
    brokuł mrożony 200g
    brukselka mrożona 100g
    pomidor 1-2 szt
    pestki słonecznika
    1 serek sekret Mnicha z pieprzem
    grzyby mrożone 100g
    filet z indyka gotowany 200g
    dynia kostka 100g
    przyprawy:zioła prowansalskie, sól, pieprz
    olej słonecznikowy 50ml
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Dania główne

Tarta żytnio - kukurydziania "bogactwo witamin" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tarta żytnio - kukurydziania "BOGACTWO WITAMIN" 1. Zagnieść ciasto z w.w składników. Schłodzić. Wyłożyć forme do tarty. Podpiec około 5 minut. Warzywa mrożone ugotować w słonej wodzie na półmiękko. Na połowie oleju podsmażyć dynie z grzybami, a na drugiej połowie szpinak. Pomidora i serek pokroić na kawałki. Na cieście ułożyć szpinak oraz mięso i warzywa, doprawić przyprawami, ułożyć na wierzchu ser posypać słonecznikiem. Piec 15 min w 180 stopniach. Podawać na ciepło z sosami typu:czosnkowy, ziołowo jogurtowy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować