Tarta kokosowa z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę w ilości 200g razem ze zwykłym cukrem, wiórkami, mąką i jajkiem umieszczamy w misce i zagniatamy ciasto. Do formy na tartę wlewamy olej i rozcieramy, następnie posypujemy otrębami. Nakładamy ciasto i dokładnie rozprowadzamy je po całej formie. Następnie nakładamy dżem truskawkowy i rozsmarowujemy go. Ciasto wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 25minut. W tym czasie przygotowujemy krem. Do garnka wlewamy mleko zostawiając ćwiartkę szklanki mleka do rozprowadzenia proszku budyniowego razem z cukrem waniliowym. Po zgotowaniu mleka, wlewamy przygotowany roztwór do garnka i mieszamy aż zgęstnieje. Następnie dodajemy 50g margaryny i miksujemy za pomocą robota kuchennego na gładką masę. Po wyciągnięciu ciasta z piekarnika odstawiamy je aby ostygło. Następnie nakładamy krem waniliowy i wierzch dekorujemy truskawkami.
Porady
Zamiast kremu budyniowego możemy użyć ubitej śmietanki kremówki 30%.
Komentarze