Arbuzowe galaretki

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Galaretki wspaniale urozmaicą każde przyjęcie!

  • 5 godz.

Składniki:

  • 1 galaretka arbuzowa
    3 limonki
    1 kostka czekolady (gorzkiej)

Arbuzowe galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Limonki obmywamy i parzymy przez chwilę we wrzątku, następnie przekrawamy na pół i dokładnie wydrążamy środek. Następnie przygotowujemy galaretkę zgodnie z opisem na opakowaniu. Po wystudzeniu przelewamy galaretkę do wydrążonych połówek limonek. Tak przygotowane limonki umieszczamy w lodówce do całkowitego zastygnięcia galaretki. Po tym czasie przekrawamy limonki na ćwiartki, rozpuszczamy (najlepiej w kąpieli wodnej) kostkę czekolady i za pomocą wykałaczki nanosimy na galaretkę kropelki rozpuszczonej czekolady (na kształt pestek).

Porady

Galaretki podajemy w dniu, w którym zostały przygotowane, lekko schłodzone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy