Szynka z chrzanem w galarecie

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nie wiele z nią roboty, zwłaszcza jeśli gotujemy rosół i mamy go na tyle, by odlać odrobinę i przetrzymać w lodówce lub zamrażalniku (w zależności od tego kiedy go użyjemy).

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na jeden większy półmisek:

    16 plastrów szynki np. konserwowej
    1 opakowanie serka typu śmietankowego
    3 łyżki chrzanu
    2 łyżki śmietany
    2 jajka na twardo
    600ml rosołu
    4 łyżeczki żelatyny lub 7 listków uprzednio namoczonych
    Sól, pieprz do smaku
    Pomidory, sałata masłowa do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Szynki Przekąski

Szynka z chrzanem w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek, jedno jajko na twardo drobno pokrojone, chrzan oraz śmietanę łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku. Smarujemy każdy plaster szynki i zwijamy w rulon.
    Półmisek wykładamy sałatą, układamy roladki i dekorujemy pozostałym jajkiem i pomidorem. Możemy do dekoracji użyć także innych „składników”- groszek, kukurydza czy gotowana marchewka.
    Gorący rosół łączymy z żelatyną, mieszamy do rozpuszczenia i studzimy. Zimny, ale płynny rosół powoli wylewamy na roladki po czym wstawiamy do lodówki, by wszystko mogło odpowiednio stężeć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować