Szynka w herbacie

4.5 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To wyjątkowy rarytas. Nie wyobrażam sobie, że szynki w herbacie mogłoby zabraknąć naświątecznym stole. Jej smak zostaje w pamięci na długo.

Składniki:

  • ● 500 g surowej szynki wieprzowej
    ● 1 jabłko
    ● 2 łyżki masła
    ● 1 łyżka czarnej herbaty liściastej
    ● 1 łyżeczka zielonej herbaty liściastej
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 1 łyżeczka mąki, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka w herbacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szynka w herbacie 1. Mięso obgotowujemy, kroimy
    w plastry. Obsmażamy
    z obu stron na maśle.
  • 2. Szynkę przekładamy do
    rondla, podlewamy kilkoma
    łyżkami sosu. Dusimy pod
    przykryciem około 10 min.
  • 3. Następnie posypujemy
    mięso herbatą, dodajemy pokrojone
    w kostkę jabłko i posiekany
    czosnek. Dusimy
    ok. 35 minut.
  • 4. Mięso wyjmujemy z wywaru,
    usuwamy liście herbaty.
    Powstały podczas duszenia
    sos miksujemy z liśćmi herbaty,
    zagęszczamy mąką i polewamy
    nim duszone mięso.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować