Szynka nadziewana śliwkami

4.5 (165 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mięsko wspaniale się prezentuje a jak smakuje....

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szynka ((wieprzowa)): 1 kilogram
    - śliwki ((suszone )): 20 dekagramów
    - sól,: 0.5 łyżeczki
    - pieprz: 0.25 łyżeczki
    - papryka: 0.25 łyżeczki
    - majeranek: 3 szczypty
    - miód: 1 łyżka
    - kostka rosołowa do mięs: 1 łyżka
    - oliwa: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szynka nadziewana śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy robimy 1 lub 2 otwory ostrym nożem.
  • 2. W otwory ciasno wkładamy śliwki.
  • 3. Mięso nacieramy solą, pieprzem,papryką, majerankiem, zalewamy 3 łyżkami oliwy i odstawimy zakryte folią aluminiową. Na około 110 minut.
  • 4. Miód i kostkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody.
  • 5. Mięso pieczemy w naczyniu żaroodpornym podlewając wodą z miodem i kostką. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 190 stopni 180 minut.
  • 6. Podajemy z białą kapustą gotowaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować