Szynka nadziewana w galarecie

5 (161 ocen)

  • Łatwy

Przepis przysłała Sylwia Głąb

  • Łatwy

Składniki:

  • - por: 1 sztuka
    - pieczarki: 20 dekagramów
    - jajka: 2 sztuki
    - majonez: 2 łyżki
    - Szynka konserwowa: 20 plastrów
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - woda: 2 szklanki
    - Żelatyna: 4 łyżeczki
    - sól, pieprz (do smaku według uznania): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

5 (161 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Szynki

Szynka nadziewana w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obieramy, myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i smażymy na połowie masła. Białą część pora kroimy w paski. Podsmażamy na drugiej patelni. Wsypujemy do pieczarek i mieszamy. Jajka gotujemy na twardo i kroimy w kostkę.
    Mieszamy z porem i pieczarkami. Dodajemy majonez i doprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Farsz nakładamy na plastry szynki, zwijamy w ruloniki i układamy na półmisku.
  • 3. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku, wsypujemy żelatynę. Stygnącą galaretą zalewamy roladki. Dekorujemy. Gdy ostygnie, wstawiamy do lodówki, żeby stężała.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Szynka Żelatyna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować