Szynka nadziewana

4.5 (179 ocen)

  • 30 min

Plastry szynki nadziane pyszną pastą z jajek,sera żółtego,sera fety,szczypiorku.Polecam na święta lub imprezy rodzinne:)

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag ulubionej szynki w plastrach
    Nadzienie:
    4 jajka
    10 dag sera żółtego
    5 dag sera fety
    1/2 pęczka szczypiorku
    2-3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy stołowej
    sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Szynka nadziewana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować,ostudzić,obrać.W maszynce do mięsa zemleć jajka, ser feta, ser żółty.Szczypior umyć,osuszyć,drobno posiekać.Wszystkie składniki nadzienia dokładnie wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem.Plastry szynki posmarować nadzieniem ,zwinąć w rożki lub roladki.Ułożyć dekoracyjnie na półmisku.

Porady

Tym farszem można nadziać również połówki jajek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować