Przepis mojej teściowej na smaczne mięsko na obiad i na zimna przekąskę.
1 godz. 30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
Szynka wieprzowa 1 kg
Kiełbasa wiejska 1 pętko
Natka pietruszki posiekana 3 łyżki
Sól i pieprz do smaku
Majeranek i tymianek do smaku
Jajko 1 szt.
Papryka słodka wędzona 1 łyżka
Olej 1 łyżka
Tłuszcz do formy
Nadziewana szynka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Długim nożem zrobić otwór w szynce o przekroju 3 cm, po czym wycięte mięso zmielić z kiełbasą, przyprawami, natka pietruszki i jajkiem. Przygotowanym farszem napełnić wycięty otwór w szynce, posmarować szynkę olejem, posypać papryka mieloną i przełoży do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Możemy podawać na ciepło do drugiego dania lub na zimno jako przekąskę.
Komentarze