Nadziewana szynka wieprzowa

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Przepis mojej teściowej na smaczne mięsko na obiad i na zimna przekąskę.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Szynka wieprzowa 1 kg
    Kiełbasa wiejska 1 pętko
    Natka pietruszki posiekana 3 łyżki
    Sól i pieprz do smaku
    Majeranek i tymianek do smaku
    Jajko 1 szt.
    Papryka słodka wędzona 1 łyżka
    Olej 1 łyżka
    Tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Szynki

Nadziewana szynka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Długim nożem zrobić otwór w szynce o przekroju 3 cm, po czym wycięte mięso zmielić z kiełbasą, przyprawami, natka pietruszki i jajkiem. Przygotowanym farszem napełnić wycięty otwór w szynce, posmarować szynkę olejem, posypać papryka mieloną i przełoży do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 45 minut. Możemy podawać na ciepło do drugiego dania lub na zimno jako przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kiełbasa Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować