Szybka zupa pomidorowa na maśle

3 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Ta zupa jest bardzo smaczna, szybka, tylko świeże [pomidory, masło, cebulka i czosnek, jest do picia lub do makaronu,ryżu........SMACZNEGO!!!

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pomidory 2 kg mocno dojrzałe,
    masło 100 gram,
    cebula 1 sztuka mniejsza,
    ząbki czosnku 4 sztuki,
    woda 3 szklanki,
    sól 2 łyżki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    oregano 1 łyżeczka,
    koperek 1 pęczek
Wystaw ocenę:

3 (4 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Szybka zupa pomidorowa na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Szybka zupa pomidorowa na maśle 1. Bardzo dojrzałe, miękkie pomidory sparzyć w misce gorącą wodą, przelać zimną, odkroić brzydkie kawałeczki, wsypać do dzbanka blendera i zmiksować, u mnie na 3 razy.
  • Szybka zupa pomidorowa na maśle 2. W garnku na maśle zeszklić cebulę drobno pokrojoną posypaną cukrem, ząbki czosnku na złoty kolor.

    Do cebuli wlać pomidory (można zamiast pomidorów wlać 2 litry soku pomidorowego), dolać wodę i gotować z 10 minut.

    Do smaku wsypać sól, pieprz czarny mielony, oregano, posiekany koperek, podawać samą do picia lub z makaronem, ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Masło

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować