Sałatka z tuńczykiem jest bardzo smaczna, na szybko przygotowana z ulubionymi składnikami, smakuje do podjadania lub z ciemnym pieczywem............SMACZNEGO!!!
Na szybko i smacznie sałatka z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dobry sposób na wykorzystanie ryżu z dnia poprzedniego, ryż basmati czarno biały doskonale z tuńczykiem się komponuje smakowo, ugotowany ryż w osolonej wodzie wsypać do miski.
Pokrojoną na cienkie piórka cebulę białą i czerwoną i ogórek kiszony na cieniutkie plasterki wsypać do ryżu.
Kukurydzę z małej puszki odcedzić na sitku i dodać do ryżu.
Kapustę pekińską 1/2 główki pokroić na kawałeczki i dać do ryżu, dodać pieprz mielony, sól, tuńczyk w oleju z puszki cała zawartość do ryżu, wsypać posiekaną natkę pietruszki, wszystko delikatnie wymieszać, odstawić na 20 minut i można jeść, dodatkowo dodałam swoje ogórki a`la pikle w plastrach w zalewie z papryczką chilli.
Komentarze