Szybka sałatka z pieczarkami marynowanymi na grilla

5 (2 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Błyskawiczna sałatka z dodatkiem świeżego ogórka, pomidora, cebuli dymki, w zielonym sosie z dodatkiem spiruliny, idealna na grilla, czy jako dodatek do dań mięsnych.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g pieczarek marynowanych

    80-100 g sera salami

    1 sałatkowy ogórek

    10 pomidorów cherry

    1-2 cebule dymki

    3 łyżki majonezu

    2 łyżki jogurtu naturalnego

    1 łyżka kremu z gorczycy z miodem

    sól, pieprz do smaku

    spirulina w proszku na czubek łyżeczki, otrzymamy zielonawą barwę sosu- można pominąć
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Szybka sałatka z pieczarkami marynowanymi na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce łączymy ze sobą wszystkie składniki sosu.
    Warzywa myjemy. Ogórki ze skórką kroimy w półplasterki, pomidory i pieczarki w ćwiartki, cebulę drobno siekamy. Ser ścieramy na tarle o grubych oczkach.
    Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku i możemy podawać do stołu ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować