Błyskawiczna sałatka z dodatkiem świeżego ogórka, pomidora, cebuli dymki, w zielonym sosie z dodatkiem spiruliny, idealna na grilla, czy jako dodatek do dań mięsnych.
15 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
300 g pieczarek marynowanych
80-100 g sera salami
1 sałatkowy ogórek
10 pomidorów cherry
1-2 cebule dymki
3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka kremu z gorczycy z miodem
sól, pieprz do smaku
spirulina w proszku na czubek łyżeczki, otrzymamy zielonawą barwę sosu- można pominąć
Szybka sałatka z pieczarkami marynowanymi na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W misce łączymy ze sobą wszystkie składniki sosu.
Warzywa myjemy. Ogórki ze skórką kroimy w półplasterki, pomidory i pieczarki w ćwiartki, cebulę drobno siekamy. Ser ścieramy na tarle o grubych oczkach.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku i możemy podawać do stołu ;)
Komentarze