Sos tatarski

  • wyświetlono: 13479 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 1

Odkąd pamiętam to mama zawsze robiła taki sos tatarski, zwłaszcza na Wielkanoc :) Ja też często go robię, zwłaszcza że moje dzieci i mąż bardzo go lubią :)

15608573_10209994744458189_1327075467_o

Składniki

duży słoik marynowanych pieczarek
1 litrowy słoik ogórków kiszonych
8 jajek ugotowanych na twardo
1 duża cebula
majonez
śmietana
pieprz czarny
sól morska

Sposób przygotowania przepisu:

Sos tatarski

  • 1. Pieczarki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.

    Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i również pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku pieprzem czarnymi solą morską, dodać majonez i śmietanę według uznania, wszystko razem wymieszać.

Porady

Taki sos można zrobić tylko z żółtkami i nafaszerować białka.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilmama_mnie_nauczylaJajkaSałatkamajonezsos tatarskiogórki kiszoneśmietanapieczarki marynowane
 

Komentarze

Podobne przepisy

Sos tatarski

Dodane przez: aniakan

Sos tatarski

Pyszny do jedzenia jak i dodatek...

Prosty sos tatarski

Dodane przez: MonikaW

Prosty sos tatarski

Szybki sos tatarski - o niebo lepszy...

Sos tatarski

Dodane przez: Ola1984

Sos tatarski

Pyszny dodatek do mięs, jajek i...

Sos tatarski

Dodane przez: AnetaSłużałek

Sos tatarski

Bardzo dobry dodatek np. do jajek...

Sos tatarski z kaparami

Dodane przez: MonaLiza

Sos tatarski z kaparami

Tradycyjny sos tatarski z dodatkiem...

do podania z wędliną

Dodane przez: Urszula Sadowa

SOS TATARSKI

doskonały na stół wielkanocny i...