Sos tatarski

4.76 (170 ocen)

Przepis na ten sos tatarski otrzymałam od mojej mamy. Najlepsze proporcje, precyzja przygotowania i przyprawy sprawiają, że sos tatarski u mnie w domu pojawia się na święta, ale też jako dodatek do dań z grilla. Jeśli lubicie bardziej pikantne dania, polecam dodać więcej pieprzu - sos tatarski będzie mieć moc!

Składniki:

  • duży słoik marynowanych pieczarek
    1 litrowy słoik ogórków kiszonych
    8 jajek ugotowanych na twardo
    1 duża cebula
    majonez
    śmietana
    pieprz czarny
    sól morska
Wystaw ocenę:

4.76 (170 ocen)

Sos tatarski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki, ogórki i cebulę pokroić w drobną kostkę.

    Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i również pokroić w drobną kostkę.
  • 2. Wszystko razem połączyć, przyprawić do smaku pieprzem czarnymi solą morską, dodać majonez i śmietanę według uznania, wszystko razem wymieszać. Sos tatarski polecam podawać po lekkim schłodzeniu, jak smaki "przegryzą się".

Porady

Taki sos tatarski można zrobić tylko z żółtkami i nafaszerować białka - będzie gotową, smakowitą przystawką na imprezę lub świąteczny stół.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Pieczarki Sałata Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować